Міністри G7 підготували заяву щодо РФ

Читать на русском
Міністри закордонних справ країн G7 за підсумками дводенної зустрічі в Торонто виступлять із заявою щодо Росії.

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) за підсумками дводенної зустрічі в Торонто, як очікується, виступлять із заявою, в якій буде витримана «жорстка лінія» щодо Росії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на обізнані джерела, пише «Слово і Діло».

Країни-союзники України: хто і як підтримує Київ у війні з Росією«Слово і Діло» з’ясувало, які країни світу та як саме допомагають Україні у боротьбі з російською агресією.

Як повідомляється, «жорстка» заява щодо Росії стосуватиметься її участі в конфліктах у Сирії та Україні. При цьому представники G7, як зазначається, погодилися залишити відкритими двері для співпраці.

Джерела, виступаючи на умовах анонімності, заявили, що в остаточній заяві міністрів буде підтримана «безкомпромісна лінія» щодо Москви, яку «Велика сімка» засудила за анексію Криму та підтримку бойовиків на сході України.

«Формулювання будуть жорсткими через те, що робили росіяни дотепер, але їх також можна інтерпретувати як спробу залишити двері відчиненими», – сказало одне з джерел.

«Ми говоримо їм: «Якщо ви хочете, щоб вас розглядали як велику державу, тоді працюйте з нами», – відзначило джерело.

Нагадаємо, раніше країни G7 виступили «за» продовження санкцій проти РФ.

Як відомо, участь міністра закордонних справ України в заході має сприяти належному відображенню «українського питання» в дискусіях і підсумкових документах G7 у 2018 році.

Раніше стали відомі деталі зустрічі Клімкіна з Джонсоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: