Стало відомо, як Росія посилить оборону Сирії

Читать на русском
Росія може почати постачання зенітних ракетних комплексів С-300 до Сирії вже найближчим часом, причому безкоштовно.

Росія може почати постачання зенітних ракетних комплексів С-300 «Фаворит» в Сирію вже найближчим часом.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише видання «Коммерсант».

ЗМІ показали наслідки удару по Сирії - фотоАмериканський телеканал опублікував у себе на сайті супутникові знімки від DigitalGlobe і Planet.com, що демонструють масштаби руйнувань, викликаних ракетними ударами в Сирії.

Повідомляється, що постачання комплексів планувалася ще в 2010 році, але тоді Ізраїль висловив стурбованість, що з цими системами їх межі будуть в небезпеці. І Росія анулювала контракт, повернувши аванс, а пізніше перепродала комплекси в Іран.

Тепер же, після масованого удару по силам Башара Асада військами коаліції, навіть офіційні особи РФ кажуть, що у них «розв'язані руки», хоча прямо про постачання ЗРК не говорять.

С-300, за даними видання, планується передати Сирії в рамках надання військово-технічної допомоги. Як говорить співрозмовник видання в сфері ВТС, на закупівлю нових систем даного типу «у сирійців немає грошей», а оформлення кредиту в плани Росії не входить.

Нагадаємо, в Сирії вже є радянські системи С-125, С-200, «Бук», «Квадрат» і «Оса». Крім того є російські зенітні ракетні системи С-400, С-300В4.

Як відомо, в ніч на 14 квітня президент США Дональд Трамп віддав наказ Збройним силам завдати точкових ударів по об'єктах, пов'язаних з хімічною зброєю в Сирії. До операції також приєдналися Франція і Великобританія.

Це стало відповіддю на хімічну атаку в Думі, в результаті якої загинули щонайменше 70 осіб, ще близько 500 отримали отруєння.

Раніше Пентагон зазначив, що жодна ракета не була збита силами протиповітряної оборони в Сирії.

Тоді як в РФ заявили, що дві третини випущених по Сирії ракет були збиті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: