Посли G7 назвали дедлайн для ухвалення виборчої реформи

Читать на русском
Посли держав великої сімки закликали українських депутатів прийняти виборчу реформу до наступних виборів.
фото: Telegraf-EPA

Посли країн G7 закликали Україну прийняти законопроект щодо виборчої реформи до виборів 2019 року.

Про це на своїй сторінці в Twitter написав посол головуючої в G7 Італії Давиде Ла Чечиліа, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми вітаємо Верховну Раду з ухваленням в першому читанні проекту Виборчого кодексу №3112-1. Ми сходимося на думці, що зараз настав час для проведення виборчої реформи, щоб дати принаймні рік для її впровадження перед виборами 2019 року», – йдеться в заяві дипломатів.

У заяві наголошується, що до другого читання законопроекту про новий виборчий кодекс залишилося місце, щоб забезпечити зміцнення демократичного представництва, включаючи дієві санкції за порушення виборчого законодавства і неналежне використання державних ресурсів та щоб прискорити реформу політичного фінансування.

Крім того, в G7 закликали оновити в 2017 році склад Центральної виборчої комісії і призначити на всі 13 прострочених посад нових членів ЦВК.

«Це дозволить створити політично збалансовану виборчу комісію з сильними довгостроковими повноваженнями, підтримувану оновленим механізмом виборчого процесу», – зазначено в заяві.

Також посли «великої сімки» додали, що виборча реформа з дотриманням міжнародних стандартів і зобов'язань є ключовою для повноцінної реалізації потенціалу України.

Нагадаємо, 7 листопада Верховна Рада мінімальною кількістю голосів ухвалила в першому читанні законопроект про новий Виборчий кодекс авторства спікера ВР Андрія Парубія та групи депутатів. У коаліції очікують, що парламент приступить до другого читання документа на наступній сесії парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: