На Київщині зафіксували спалах кору

Читать на русском
Учні шкіл міст Українка та Боярка потрапили до лікарні з підозрою на кір. Моніторинг вестиметься до моменту стабілізації ситуації.

У Київській області відразу в двох районах був зафіксований спалах кору – в містах Українка та Боярка.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Київської облдержадміністрації, пише «Слово і Діло».

Кір на Львівщині. Лікарі розповіли про нових хворихУ Львові ушпиталили одинадцять студентів. Їм поставили діагноз кір. Це вже другий випадок захворювання в квітні цього року в області.

«За останніми даними, з підозрою на кір у лікувальних закладах перебувають 10 дітей із 2-Б класу та вчителька музики ЗОШ №1 Українки, ще 4 учнів Боярської ЗОШ І-ІІІ ступеню №5 також потрапили до інфекційного відділення з підозрою на кір», – ідеться в повідомленні.

У зв’язку з цим Департаментом охорони здоров’я КОДА був скликаний оперативний штаб із ліквідації захворювання на кір, яким були розроблені плани заходів. Головним лікарям відповідних лікарень доручено контролювати епідситуацію на місцях.

Зокрема, наразі забезпечується щоденний медичний нагляд за можливими контактними особами. Взяте під контроль забезпечення щепленням вакцинами КПК дітей до 18 років, які могли контактувати з хворими. Моніторинг вестиметься до моменту стабілізації ситуації.

Оперативним штабом також наголошено на посиленні інформаційно-просвітницької роботи щодо профілактики кору серед населення через засоби масової інформації.

Нагадаємо, в Україні зафіксували нові випадки захворювання на кір.

Раніше стало відомо, що від кору померла дитина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: