Карта АТО: ситуація на сході України на 22 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 22 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 47 обстрілів позицій українських захисників, застосовуючи заборонену Мінськими угодами зброю. Внаслідок бойових дій один захисник України загинув, двоє зазнали поранень і ще двоє травмувалися.

Напрямки:

На донецькому напрямку із заборонених 120-мм мінометів та озброєння танків бойовики обстріляли опорні пункти ЗСУ в районі Павлополя та Харчовика, Водяного і Новотроїцького.

Гранатомети і стрілецьку зброю агресор застосував в районі Авдіївки, Кам’янки, Гнутового, Верхньоторецького, Водяного, Ломакиного та Невельського, великокаліберні кулемети – неподалік Харчовика, Новотроїцького, Черненко, Гнутового і Талаківки.

Крім цього, під Павлополем і Талаківкою агресор застосував БМП, стрілецьку зброю – поблизу Мар’їнки, Красногорівки, Лебединського, Широкиного та Шахти "Бутівка", а по захисниках Павлополя і Новотроїцького – вівся снайперський вогонь.

На луганському напрямку заборонені 120-мм міномети ворог застосував по українських позиціях поблизу Новоолександрівки, Катеринівки і Зайцевого. З мінометів калібру 82 мм вогонь вівся по оборонцях Кримського, Новоселівки, Луганського, Новгородського та Зайцевого.

Також під вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї потрапили укріплення ЗСУ в районі Кримського та Луганського, Зайцевого, а з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляно позиції під Новоселівкою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: