Завершення АТО. Політики та експерти обговорять перспективи Донбасу

Читать на русском
Політики та експерти спробують відповісти на питання, що буде після АТО. Прогнозуватимуть можливі сценарії у ВР.

У вівторок, 24 квітня, у Верховній Раді обговорять, якою буде ситуація на Донбасі після завершення АТО.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Житло та соцстрахування: що політики обіцяють учасникам АТО та їхнім сім'ямСлово і Діло з'ясовувало, що українські політики обіцяють учасникам антитерористичної операції та їхнім сім'ям.

Як повідомили організатори, йдеться про круглий стіл «Війна, мир, реінтеграція: що буде після АТО?».

Серед учасників заходу політики, дипломати, експерти. Зокрема, народні депутати Григорій Немиря та Вадим Денисенко, перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, надзвичайний і повноважний посол Роман Безсмертний, журналіст Павло Казарін, аналітик фонду «Демократичні ініціативи» Марія Золкіна та інші обговорюватимуть новітні виклики, з якими може зіткнутися Україна, даючи відсіч збройній агресії РФ, а також військові, політичні, дипломатичні та інші аспекти реінтеграції.

Круглий стіл пройде в рамках Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію».

Це вже третій захід Національної платформи. Її ініціаторами є незалежні українські громадські організації, серед них Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД), Центр із проблем безпеки та розвитку, Платформа соціальних та гуманітарних інновацій «Єдиний координаційний центр», громадський марафон #НавіщоНамБути_Разом?, в партнерстві з комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Міністерством із питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Міністерствами закордонних справ Швейцарії, Фінляндії та Німеччини.

Нагадаємо, 30 квітня АТО буде переформатована в Операцію Об’єднаних сил.

Також стало відомо, що президент Петро Порошенко найближчим часом має намір відвідати Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: