Встановлення лічильників: у Києві розширять перелік пільг

Читать на русском
У Києві розширять перелік пільгових категорій населення, яким безкоштовно встановлять у квартирах лічильники на воду.

У Києві розширять перелік пільгових категорій населення, яким безкоштовно встановлять у квартирах лічильники на воду.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Обов'язкові лічильники в будинках: що чекає на українців з новими правилами обліку тепла й водиЕкс-міністр енергетики розповів, з якими проблемами можуть зіштовхнутися українці у зв’язку з вимогою встановити лічильники на тепло.

На підтримку цього рішення проголосували 63 депутати Київської міської ради.

«На сьогоднішній день у понад 400 квартирах лічильники вже встановлені. Схваливши це рішення, ми збільшуємо кількість киян, які можуть розраховувати на установку приладів обліку за рахунок міського бюджету ще на 3,9 тисяч. Я переконаний, що це правильний крок, адже ми допоможемо громадянам пільгових категорій впливати на споживання води і суттєво економити», - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Переважно в перелік пільгових категорій потрапили сім'ї військових. Згідно з новим переліком, взяти участь у програмі пільгової установки лічильників на воду можуть: багатодітні сім'ї, батьки загиблого військовослужбовця, вдови (вдівці) військовослужбовців, її (його) діти, інваліди військової служби, учасники бойових дій, учасники війни, члени сім'ї загиблого (померлого ) ветерана війни.

Раніше на установку лічильників за рахунок бюджету Києва мали право інваліди I групи підгрупи «А», діти-інваліди підгрупи «А», самотні непрацюючі пенсіонери, інваліди I групи підгрупи «Б» та інваліди II групи, опікуни неповнолітніх дітей-сиріт.

Стало відомо, хто буде платити за повірку лічильників.

Також з'ясувалося, коли українців змусять встановлювати лічильники газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: