Європа стане ближчою. До Львова планують збудувати нову дорогу

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підтримав проект будівництва європейської колії до Львова. Євроколія Варшава-Львів буде комбінованою.

Президент Петро Порошенко підтримав проект будівництва європейської колії до Львова.

Як пише «Слово і Діло», про це глава держави сказав під час робочого візиту до Львова.

«Я хочу кордон Європейського Союзу в плані залізниці пересунути й привезти Європу до Львова. Це можливо зробити, якщо будуть відпрацьовані проекти будівництва вузької колії до Львова», – зазначив Порошенко.

За його словами, відповідне питання обговорюватиметься в п'ятницю з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою, а також із виконувачем обов'язків голови правління публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» Євгеном Кравцовим.

«Це буде кілька напрямків, але, на моє глибоке переконання, потрібно починати зі Львова. Це можливий проект, я прошу не підкреслювати, що вже ухвалюється рішення, я лише дам доручення про підготовку пропозицій. Але я дуже хотів би, щоб наступна зустріч про транспортний хаб відбулася на Львівській залізниці, на Львівському вокзалі», – сказав Порошенко.

Парубій анонсував будівництво євроколії до ПольщіГолова Верховної Ради Андрій Парубій анонсував будівництво євроколії Львів-Варшава протягом 2018 року.

На його думку, будівництво вузькоколійної залізниці поліпшить ситуацію з вантажоперевезеннями й збільшить туристичний пасажиропотік.

Нагадаємо, проект «Євроколія Варшава-Львів» передбачає будівництво комбінованої колії 1435/1520 мм на ділянці Львів-Перемишль. Загальна протяжність – 67 км.

Раніше стало відомо, скільки українців скористалося безвізом.

Також Міністерство закордонних справ почало онлайн-оформлення іноземцям електронних віз для в'їзду в Україну з діловою або туристичною метою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: