Парубій анонсував будівництво євроколії до Польщі

Читать на русском
Голова Верховної Ради Андрій Парубій анонсував будівництво євроколії Львів-Варшава протягом 2018 року.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій анонсував будівництво «євроколії» Львів-Варшава протягом 2018 року.

Про це він повідомив журналістам за підсумками конференції парламентських традицій у Центральній і Східній Європі, передає «Слово і Діло».

«Друге, про що ми говорили, це будівництво «євроколії» від кордону до Львова, що дасть нам можливість з'єднати Львів і Варшаву залізничним сполученням. Попередньо ми плануємо, що кінцева зупинка буде в Брюховичах, де людина може зайти, пройти паспортний контроль і без зупинки їхати до Варшави», – сказав він.

На думку Парубія, будівництво буде проходитиме в 2018 році. Крім цього, міністр інфраструктури Володимир Омелян підписав зі своїм польським колегою угоду про долучення України до проекту Via Carpatia.

«Він на початковій стадії був спланований через Румунію, Угорщину, Польщу та на країни Балтії. Фактично, сьогоднішня угода між міністерствами передбачає залучення й України. Зокрема, напрямок від Одеси через Вінницю і Львів з виходом на цей евробан Via Carpatia», – додав голова ВР.

Відзначено, що Парубій перебуває в Польщі в рамках робочого візиту з 21 жовтня. Він брав участь у конференції парламентських традицій у Центральній і Східній Європі. Крім цього, він відвідав КПП «Мальховице-Іжанковічі», «Корчова-Краковець» та «Медика-Шегині».

Нагадаємо, спікер парламенту також анонсував будівництво чотирьох нових пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Раніше Парубій підписав закон про гастролі російських артистів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: