Карта АТО: ситуація на сході України на 20 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 20 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби бойовики російсько-окупаційних військ й далі порушували Мінські домовленості. Зокрема, вони вчергове зірвали розведення сил та засобів сторін в районі Станиці Луганської.

Загалом протягом минулої доби зафіксовано 35 обстрілів наших оборонних позицій з боку російсько-окупаційних військ. При цьому, бойовики окупаційних адміністрацій РФ випустили по наших позиціях близько 30 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші військові 19 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, дозволене Мінськими угодами.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє Українських військовослужбовця отримали поранення. Їх доставлено до військових госпіталів. Стан здоров’я одного з наших військових – важкий. Ще одного захисника – задовільний.

Напрямки:

Луганський напрямок

Протягом минулої доби зафіксовано 3 прицільних обстріли опорних пунктів наших захисників.

Зранку, після 07:00, бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили обстріл Українських військових в районі Станиці Луганської. Окупанти застосували станкові протитанкові гранатомети. Обстріл вівся, як і раніше, з окупованої ворогом гори Князя Ігоря. Про зазначене Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ.

Штаб АТО вже оприлюднив заяву, де зазначив, що розведення сторін у Станиці Луганській було сплановане на 25 квітня. Проте, чергове порушення режиму тиші з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ у цьому районі, знову унеможливлює виконання вимоги Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил і засобів на лінії розмежування сторін на цій ділянці.

Вчергове наголошуємо, що підрозділи сил Антитерористичної операції готові до початку відведення власних сил і засобів за умови неухильного виконання ватажками окупаційної адміністрації РФ вимог Мінських домовленостей.

Окрім обстрілу поблизу Станиці Луганської, ворог вів провокаційний вогонь по нашим оборонцям з гранатометів в районі н.п. Травневе, та з гранатометів і стрілецької зброї в районі села Артема.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби зафіксовано 32 ворожих обстріли наших опорних пунктів з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, з мінометів калібру 120 мм ворог вів обстріли ввечері в районі н.п. Піски та Опитне, загалом випустивши понад 10 мін.

Міномети калібру 82 мм противник застосував по нашим позиціям поблизу Авдіївки, та тричі – по оборонцям Пісків.

Провокаційні обстріли з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ, які неодноразово застосовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, зафіксовано в районі н.п. Гнутове, Водяне, Авдіївка, Мар’їнка, Кам’янка, Лебединське, Піски, Піщевик, а також шахти Бутівка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: