Десятки тисяч українців залишили Крим через залякування окупантів

Читать на русском
Політика залякування з боку російської окупаційної влади змусила залишити Крим близько 35-40 тисяч громадян України, зокрема понад 20 тисяч кримських татар.

Політика залякування з боку російської окупаційної влади змусила залишити Крим близько 35-40 тисяч громадян України, зокрема понад 20 тисяч кримських татар.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив у виступі на міжнародній конференції «Деокупація Криму: коли і як» у Лісабоні заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, повідомляє прес-служба МЗС.

Кримськотатарська автономія: зміни до Конституції та перейменуванняПро внесення правок до Конституції щодо перейменування та визнання автономії Криму говорять уже не один рік, але поки питання не вирішене. Чому та для чого це потрібно, міркували експерти.

«Залякування, фізичний та психологічний тиск з боку окупаційної влади Криму змусили близько 35-40 тисяч громадян України, зокрема понад 20 тисяч кримських татар, залишити півострів і поселитися в інших районах України», – сказав Кислиця.

Він акцентував, що російська влада використовує такі методи для усунення будь-яких громадських ініціатив та опозиції. Результатом цієї політики стало незаконне тримання близько 60 громадян України в Росії та на тимчасово окупованій території Криму внаслідок сфальсифікованих справ.

«Їх звільнення залишається одним із головних пріоритетів України та міжнародного співтовариства», – підкреслив заступник міністра.

Міжнародна конференція «Деокупація Криму: коли і як» проведена посольством України в Португалії в рамках ініційованої президентом України міжнародної платформи «Друзі деокупації Криму». Її головними темами стали ситуація в галузі прав людини в окупованому Криму, протидія знищенню кримськотатарської спадщини та міжнародна підтримка України на шляху боротьби за відновлення територіальної цілісності.

Нагадаємо, Верховна Рада визнала нелегітимними вибори президента Росії на території анексованого Криму.

Раніше Джемілєв повідомив, що за минулі чотири роки до Криму заїхали від 500 тисяч до мільйона громадян Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: