НАБУ затримало сина екс-президента «Енергоатому»

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро в рамках одного з кримінальних проваджень затримали сина екс-керівника Енергоатому.
Дар'я Астаф'єва та Олександр Кім

Детективи Національного антикорупційного бюро спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали Артема Кіма – сина колишнього виконувача обов'язків президента Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом», генерального директора Южно-Української АЕС Віссаріона Кіма.

Про це «Слову і Ділу» розповіли джерела в правоохоронних органах.

Олександра Кіма затримали в рамках кримінального провадження про розкрадання 27 мільйонів гривень «Енергоатому». За версією слідства, затриманий, використовуючи становище батька, який на той час очолював Южно-Українську АЕС, упродовж 2012-2014 років сприяв перемозі двох комерційних структур у торгах із закупівлі електрощитового обладнання, які проводила атомна електростанція. Обладнання поставлене за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам держави завдано збитків у розмірі 27 млн грн.

«Крім затриманого 2 серпня, в цьому провадженні 13 особам уже повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191 та частиною 2 статті 205 КК України. Щодо 4 осіб матеріали досудового розслідування виділені в окреме провадження та направлені до суду з угодами про визнання винуватості, три з яких затверджені судом з обвинувальними вироками, одна угода перебуває на розгляді суду. 5 підозрюваних оголошені в національний та міжнародний розшук. На підставі обвинувальних вироків засудженими повернуто до державного бюджету понад 1,5 мільйона гривень. Вживаються заходи для повного відшкодування збитків, завданих державі, для чого за клопотаннями детективів НАБУ накладено арешт на майно підозрюваних на суму понад 100 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ затримало директора підприємства за розкрадання майже 100 мільйонів у проекті «Якісна вода».

Раніше в Бюро підтвердили затримання головлікаря Запорізької обласної лікарні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: