НАБУ затримало й повідомило про підозру ще одному фігуранту справи Южно-Української АЕС

Читать на русском
Співробітники Антикорупційного бюро затримали чергового підозрюваного у справі розкрадань державних коштів ЮУАЕС.

Детективи Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування за фактом можливого розкрадання державних коштів Южно-Української АЕС затримали чинного заступника генерального директора підприємства Володимира Богатчука.

Йому повідомили про підозру близько двох тижнів тому й обрали запобіжний захід у вигляді застави, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно із судовим рішенням, Богатчуку повідомили про підозру 16 січня, а вже 17 – обрали запобіжний захід. Суддя призначив йому заставу в розмірі 300 прожиткових мінімумів, що становить 528 тисяч 600 гривень. Також на підозрюваного поклали наступні зобов'язання: прибувати за першим викликом, не відлучатися з місця проживання, повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи, утриматися від спілкування з фігурантами кримінальної справи, здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

У Богатчука було 5 днів для внесення застави. Якщо він її не вніс, то прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури могли клопотати про зміну запобіжного заходу.

Як відомо, Антикорупційне бюро розслідує дві закупівлі Южно-Українською АЕС загальноблочних щитів за завищеними цінами. За версією слідства, учасники схеми заволоділи майже 28 мільйонами гривень.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру колишньому президенту «Енергоатому» в рамках справи Южно-Української АЕС.

Раніше суд відмовився стягнути заставу одного з підозрюваних у зазначеній справі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: