НАБУ завершило розслідування справи Южно-Української АЕС

Читать на русском
В Антикорупційному бюро закінчили розслідувати справу ЮУАЕС, де фігурує колишній президент Енергоатому та його син.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)фото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів Южно-Української АЕС на закупівлі загальноблочних щитів за завищеними цінами.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, якою відмовлено в продовженні запобіжного заходу колишньому президенту «Енергоатому» Віссаріону Кіму за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні прокурор вказав, що в Кіма завершилася дія запобіжного заходу 6 лютого й того ж дня ним було направлене клопотання про продовження запобіжного заходу, проте документ надійшов до суду лише 8 лютого. В САП просили продовжити дію обов'язків, оскільки наразі сторонам захисту відкритий доступ до матеріалів справи й відбувається ознайомлення, що може тривати певний час.

Своєю чергою Кім і його адвокати заперечували проти задоволення клопотання. На їхню думку, оскільки термін пропущений, то сторона обвинувачення може клопотати лише про обрання запобіжного заходу, а не продовження.

Вислухавши доводи обох сторін, суддя ухвалив рішення відмовити в продовженні запобіжного заходу підозрюваному.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру колишньому президенту «Енергоатому».

Раніше Бюро також затримало й повідомило про підозру ще одному фігуранту справи ЮУАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: