У суді розповіли, чому зняли арешт із половини грошей «Девелопмент Еліт»

Читать на русском
Колегія суддів столичного Апеляційного суду порахувала, що лише половина грошей комерційної компанії можуть бути заарештовані.

Міському голові Одеси Геннадію Труханову та іншим підозрюваним у кримінальному провадженні щодо заволодіння коштами бюджету міста при купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за 185 мільйонів гривень може інкримінуватися лише половина із вказаної суми.

Про це йдеться в мотивувальній частині ухвали колегії суддів Апеляційного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У суді зазначали, що підозрюваним інкримінується заволодіння саме 185 млн грн, хоча результати проведених комплексної судової будівельно-технічної та оціночно-будівельної експертизи оцінили вартість будівлі станом на 7 жовтня 2016 року в 92,34 млн грн із застосуванням порівняльного підходу і 34,11 млн грн із застосуванням дохідного підходу. Тому колегія суддів прийшла до висновку, що підозрюваним може інкримінуватися лише різниця між перерахованою сумою з бюджету Одеси і експертизою, тобто 92,66 млн грн.

У суді порахували, що арешт має бути накладений саме на 92,66 млн грн з метою збереження, як речові докази в кримінальному провадженні, так і з метою забезпечення можливої ​​спеціальної конфіскації. Колегія додала, що предмет самого договору купівлі-продаж не оскаржений. В основу свого висновку судді взяли саме ринкову вартість об'єкта нерухомості з огляду на те, як орган досудового розслідування формував свої питання перед експертами та яка методика була використана ними при проведенні досліджень.

Таким чином, суд скасував рішення про арешт 185 млн грн, а замість цього ухвалив нову постанову, якою було накладено арешт на 92,66 млн грн і ці гроші були передані в управління АРМА.

Нагадаємо, джерела журналіста «Слова і Діла» розповіли, що суд знову зняв арешт з половини грошей «Девелопмент Еліт».

Раніше стало відомо, що НАБУ розслідує покупку колишнього аеродрому «Застава».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: