Порошенко заявив, що київські князі необачно заснували Москву

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що незалежна православна церква в Україні видалить рудименти русского мира, який придумали ієрархи РПЦ.

Президент України Петро Порошенко заявив, що незалежна православна церква в Україні видалить рудименти «русского мира», який придумали ієрархи РПЦ.

Православне дежавю: наскільки ймовірні чергові наміри створити помісну церкву в УкраїніЧи стане вдалою нова спроба політиків вимолити для України автокефалію і чи можна так подолати розкол між церквами, у своїй колонці розмірковує політичний експерт Валентин Гладких.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді в четвер, 19 квітня, коментуючи можливість отримання православною церквою в Україні автокефалії, передає «Слово і Діло».

«Томос стане не лише торжеством Православ'я, а й актом глибокої історичної справедливості. Саме з Царгорода пролилося на нашу благословенну землю світло християнської віри... Це вже потім ми поділилися ним із тим Заліссям, де давні київські князі необачно заснували Москву», – заявив Порошенко.

У своєму зверненні президент України просить Вселенського патріарха Варфоломія надати томос про автокефалію православної церкви в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: