НАБУ перевіряє декларацію Омельченка за фактами неправди

Читать на русском
В Антикорупційному бюро почали перевірки виправленої декларації колишнього мера Києва Олександра Омельченка.
Олександр Омельченкофото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють депутата Київської міської ради Олександра Омельченка за фактами декларування недостовірної інформації.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив вказує, що депутат у виправленій декларації за 2016 рік забув вказати два паркомісця в столиці площею 15,2 та 18,4 кв. м. Крім того, в тій самій декларації Омельченко забув задекларувати передачу своєму сину на підставі договору дарування його трикімнатної квартири загальною площею 171,6 кв. м.

Під час досудового розслідування НАБУ встановило, що державна реєстрація права власності та посвідчення договору дарування здійснені приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу. Детектив просив надати тимчасовий доступ до документів цього нотаріуса, а саме: матеріалів нотаріальної справи іта всіх документів, на підставі яких здійснене нотаріальне посвідчення договору дарування, та інформації щодо кола присутніх осіб та осіб, які фактично здійснювали оплату за послуги нотаріуса та інші платежі під час підписання зазначеного договору.

Додамо, що в електронній декларації за 2017 рік зазначені детективом НАБУ два парцомісця з'явилися в декларації Омельченка, а датою їх придбання вказане 27 серпня 2015 року. Це означає, що депутат Київради зобов'язаний був їх зазначити у виправленій декларації за 2016 рік.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів ПриватБанку в справі міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Раніше Бюро завершило розслідування «справи адвоката-шахрая».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: