Стоп-оренда. Нові правила для шкіл і вишів

Читать на русском
Держоргани підготують зміни до закону про освіту з метою скасувати заборону на оренду приміщень в навчальних закладах для науково-методичного супроводу освітнього процесу.

Державні органи підготують зміни до закону «Про освіту» з метою скасувати заборону на оренду приміщень в навчальних закладах для науково-методичного супроводу освітнього процесу.

Про це в.о. глави Фонду державного майна Віталій Трубаров повідомив на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Голова ФДМ пояснив, що після прийняття нового закону «Про освіту» будь-яка оренда приміщень навчальних закладів стала неможливою.

«Стаття 80 закону це чітко забороняє. Законодавці, намагаючись захистити майно освітніх установ від нецільового використання, створили ситуацію, за якої розміщення в університетах їдалень, буфетів, пральні в гуртожитках, спортивного залу та інших об'єктів, які орендували приміщення з метою облаштування навчального процесу, стало незаконним», - пояснив Трубаров.

Голова ФДМ додав, що заборона орендувати приміщення навчальних закладів також стосується державних установ, розміщених у вільних від навчального процесу приміщеннях.

У зв'язку з цим Комітет ВР з питань освіти має намір підготувати зміни до закону «Про освіту», що дозволяють здавати приміщення навчальних закладів в оренду з метою науково-методичного супроводу освітнього процесу.

Крім того, депутати будуть рекомендувати Кабміну змінити методику оцінки орендної плати, оскільки державні органи не можуть орендувати приміщення за ринковими цінами.

Нагадаємо, раніше суд заарештував бізнес-центр в Києві.

Також стало відомо, що влада Києва «пробачили» забудовникам близько 2 мільярдів гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: