У чому полягає сирійський урок для України?

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Найголовніший результат американської атаки в Сирії полягає в тому, що Кремль реально змирився або «погодився» на знищення своєї техніки й загибель своїх «ихтамнетов». І головне – без реального опору або ракетної відповіді з боку своїх ППО.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло».

«Попередні погрози, прокльони, залякування, образи, до й після ракетного обстрілу з боку Росії вже не грають ролі, та й розраховані були радше на внутрішньополітичне користування, для свого телеглядача, а не на допомогу своєму сирійському союзнику», – зазначив експерт.

Скоріш за все, так буде й у разі загострення збройного конфлікту на Донбасі, додав він.

«Наприклад, під час проникнення миротворчих військ у «тіло» сепаратистських республік «ДНР-ЛНР». Імовірно, за цим послідує істерика Кремля, стогін і виття російських ЗМІ, пасивність у відповідь реакції Путіна та стриманість Кремля, який не захоче заради псевдореспублік на Донбасі посилювати своє міжнародне становище», – уточнив політолог.

Країни-союзники України: хто і як підтримує Київ у війні з Росією«Слово і Діло» з’ясувало, які країни світу та як саме допомагають Україні у боротьбі з російською агресією.

Іншими словами, в разі загострення військового конфлікту на Донбасі Захід на основі відритих або секретних політичних домовленостей із Києвом може сміливо надавати екстрену військово-технічну або ракетну допомогу Україні, підкреслив експерт.

«І головне – при цьому не побоюючись серйозної реакції Кремля, який уже чотири роки доводить усьому світу, що російських військ в Україні, на Донбасі немає. Отже, немає й причин, як у випадку із Сирією, на дії у відповідь, що здатні викликати серйозний міжнародний конфлікт зі збройними силами західної коаліції, які переважають», – резюмував Віктор Небоженко.

Нагадаємо, чотири роки тому президент Петро Порошенко пообіцяв, що Україна не змінить лінії державного кордону.

Список країн-союзників України та докладніше про те, хто і як підтримує Київ у війні з Росією, – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: