Макрон каже, що Путін «зрозумів» удари по Сирії

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон за підсумками першого року при владі провів бесіду з журналістами, яким пояснив військові дії в Сирії.

Президент Франції Еммануель Макрон за підсумками першого року при владі провів бесіду з журналістами, яким пояснив військові дії в Сирії.

Як заявив після зустрічі співробітник радіостанції RMC Жан-Жак Бурден, в розмові Макрон порівняв себе з президентом Росії Володимиром Путіним, зазначивши, що вважає себе «рівнею» йому, пише «Слово і Діло».

Удар по Сирії: що за цим послідує та в чому небезпека для Донбасу?США та коаліція завдали точкових ударів по території Сирії у відповідь на хіматаку. У Кремлі пригрозили, що такі дії не залишаться без наслідків. Чого чекати, розбирались експерти.

«Я рівня Путіну. Крім того, Путін мене розуміє», - наводить Бурден слова президента Франції.

Говорячи про удари по Сирії, які завдали США, Британія і Франція, Макрон заявив, що Путін розуміє «такий дискурс», і висловив надію, що ця операція допоможе відновити мир в Сирії.

«Я вирішив завдати удару по Сирії, щоб дати зрозуміти Путіну, що ми там. Він розуміє такий дискурс. І ви побачите - це рішення, щоб відновити мир у Сирії», - цитує Макрона Бурден.

Раніше Макрон заявив, що удари по Сирії розділили Росію і Туреччину, так як Анкара схвалила їх, а Москва різко засудила.

США, Британія і Франція 14 квітня завдали ракетних ударів по сирійським урядовим об'єктам, які, на їхню думку, використовуються для виробництва хімічної зброї. Росія назвала це актом агресії, а саму хіматаку спростувала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: