Жданов прокоментував заборону на фінансування українських спортсменів у РФ

Читать на русском
Міністр спорту Ігор Жданов прокоментував новий наказ про участь українських спортсменів у змаганнях на території Російської Федерації.

Міністр спорту Ігор Жданов прокоментував новий наказ про участь українських спортсменів у змаганнях на території Російської Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на повідомлення міністра в соцмережі Facebook.

«З огляду на автономію спорту і Олімпійську хартію, я не можу фізично заборонити поїздки спортсменів і тренерів на змагання за кордон. Тому ми юридично уточнили цей момент у наказі і заборонили державне фінансування участі збірних команд України в змаганнях на території країни агресора. Підкреслюю: суті рішення це не змінює. Ніякі кошти українських платників податків не будуть витрачені на такі поїздки. Ніякі виплати державних преміальних за участь в таких змаганнях не будуть нараховані», - зазначив міністр.

Також Жданов додав, що всю моральну відповідальність за самовільне участь в цих змаганнях, безпеку і всі інші наслідки несуть відповідні федерації:

Чи зможе Європа бойкотувати Чемпіонат світу з футболу в РФ?Британська та іспанська влада оголосила дипломатичний бойкот ЧС-2018 через отруєння екс-шпигуна РФ Сергія Скрипаля. Данія також долучилася. Про перспективи бойкоту ЧС-2018 розповіли експерти.

«Міністерство, як і міністр, незмінні в своїй позиції - ми категорично проти участі збірних команд в змаганнях в Росії. Всю моральну відповідальність за самовільну участь у цих змаганнях, безпеку та всі інші наслідки несуть відповідні федерації і персонально ті атлети, які ризикнуть поїхати в країну-агресор. Вони про це попереджені», - підкреслив міністр.

Відзначимо, в червні поточного року в Росії пройде Чемпіонат світу з футболу, однак українська збірна не буде в ньому брати участь, оскільки не зуміла вийти з групи у відбірному етапі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: