Депутати хочуть ввести обмеження на трансляцію Чемпіонату світу з футболу

Читать на русском
У Верховній Раді зареєстровано законопроект «щодо інформаційної безпеки та протидії пропаганді держави-агресора» (№7299).

У Верховній Раді зареєстровано законопроект «щодо інформаційної безпеки та протидії пропаганді держави-агресора» (№7299).

Автори цього законопроекту, зокрема пропонують дозволити Національній суспільній телерадіокомпанії України не здійснювати трансляцію заходів, які відбуваються на території держави-агресора та можуть містити елементи пропаганди та нести загрозу інформаційній безпеці України.

Спорт у політиці й політика у спортіБути спортивним не лише здорово, але й дуже модно. Дехто з українських політиків демонструє це на власному прикладі. Сьогодні, у День фізкультурника, «Слово і Діло» вирішило розповісти про спортивних героїв вітчизняної політики.

Текст цього документу на сайті Верховної Ради поки що відсутній, але як розповіли «Слову і Ділу» автори законопроекту, обмеження можуть стосуватися, наприклад, спортивних та розважальних заходів.

Нагадаємо, що наступного року в Росії відбудеться Чемпіонат світу з футболу. При цьому українська збірна не потрапила в фінальну стадію мундіалю.

Рішення щодо наявності елементів пропаганди та необхідності обмежень трансляцій подібних заходів приймається правлінням ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України». Нагадаємо, що згідно з законом «Про телебачення та радіомовлення», необхідно забезпечувати не менше 60% добового обсягу ведення передач державною мовою.

Нагадаємо, футбольні фанати влаштували бійку в центрі Брюсселя, є поранені.

Раніше нардеп від БПП отримав посаду у ФІФА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: