Мінспорту заборонило фінансувати виступи українських спортсменів у РФ

Читать на русском

Міністерство молоді та спорту України скасувало свою заборону на участь спортсменів у змаганнях на території Росії.

Міністерство молоді і спорту України видало новий наказ про участь українських спортсменів у змаганнях на території Російської Федерації (РФ).

Відповідний документ оприлюднила 18 квітня прес-служба Асоціація спортивної боротьби України, пише «Слово і Діло».

Документом забороняється фінансування спортсменів, ідеться в наказі Мінспорту від 11 квітня 2018 року. Так, у попередньому документі від 14 березня 2018 року вказане таке формулювання: «Заборонити планування та проведення навчально-тренувальних зборів на території Російської Федерації; участь членів національних збірних команд України з видів спорту у всіх спортивних змаганнях, що проводяться на території Російської Федерації».

У новому наказі формулювання змінене: «Заборонити здійснювати фінансування коштами державного бюджету України; проведення навчально-тренувальних зборів на території Російської Федерації». Також Мінспорту рекомендує федераціям усіх видів спорту утриматися від участі в спортивних заходах на території РФ.

Відзначимо, в червні поточного року в Росії пройде Чемпіонат світу з футболу, однак українська збірна не братиме в ньому участь, оскільки не зуміла вийти з групи у відбірному етапі.

Нагадаємо також, що ВР відправила на доопрацювання конвенцію про безпеку на футбольних матчах.

Також стало відомо, що квитки на ЧС-2018 купили понад чотири тисячі українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: