Кремль про санкції: Росію витискають із міжнародних ринків

Читать на русском
Анонсовані США нові санкції проти РФ не пов'язані із Сирією й спрямовані на витискання Росії з міжнародних ринків.

Анонсовані США нові санкції проти РФ не пов'язані із Сирією й спрямовані на «витискання Росії з міжнародних ринків».

Як передає «Слово і Діло», таку заяву в понеділок, 16 квітня, зробив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає «Інтерфакс».

Волкер натякнув Росії на нові санкціїСпеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що санкції проти Росії необхідно не лише зберегти, а й посилити.

«Санкційні устремління проти Росії дійсно набувають характеру нав'язливої ​​ідеї. Ми, як і раніше, не вважаємо ці санкції законними, вважаємо їх такими, що суперечать міжнародному праву та правилам СОТ», – сказав він журналістам.

За словами Пєскова, в Кремлі переконані, що в санкціях є «неприкриті спроби нечесної конкуренції».

«Будь-який економіст може легко побачити в санкціях неприкриті спроби займатися нечесною конкуренцією, прикриваючись якимись іншими міркуваннями, спроби витискати конкурентів, у цій ситуації – російські компанії, з міжнародних ринків. Звичайно, це не може мати жодного стосунку й не може ніяк обумовлюватися міркуваннями, пов'язаними із ситуацією в Сирії або в будь-якій країні світу», – додав він.

При цьому дії США прес-секретар Путіна назвав «міжнародним економічним рейдерством».

Він запевнив, що «керівництво Росії, відповідні відомства продовжують працювати над забезпеченням стабільності економічної системи».

Раніше сьогодні стало відомо, що Державна дума РФ почне розглядати законопроект про контрсанкції щодо США не раніше ніж за місяць: Рада Думи призначила розгляд на 15 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: