Росія готує заходи у відповідь на санкції США

Читать на русском
Лідери чотирьох парламентських фракцій внесли до Держдуми проект закону про заходи у відповідь Росії на американські санкції.

Лідери чотирьох парламентських фракцій внесли до Держдуми проект закону про заходи у відповідь Росії на американські санкції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА «Новости» в п'ятницю, 13 квітня.

Санкції США проти бізнесу РФ: що насправді може стати переломним моментом?США запровадили нові санкції щодо російських бізнесменів та держкомпаній. У Кремлі погрожують жорсткими заходами у відповідь. Оцінили ситуацію експерти.

«Під час неодноразових обговорень недружніх дій щодо Росії ми говорили про необхідність відповіді на хамську поведінку з боку США й створення перешкод для роботи російського бізнесу», – сказав голова нижньої палати парламенту.

Він заявив, що проект закону обговорять на Раді Держдуми за участю представників всіх фракцій, розішлють до регіонів, опрацюють з експертами та урядом. Після цього його розглянуть на найближчому засіданні Держдуми.

Як пояснили в прес-службі нижньої палати парламенту, законопроект розроблений «як захід у відповідь на недружні та неконструктивні дії США, а також на запровадження антиросійських санкцій».

Нагадаємо, 6 квітня США запровадили нові санкції проти Росії. До переліку потрапили 24 топ-чиновників і великих бізнесменів, а також 14 компаній.

Вже 9 квітня ринок акцій Росії впав на тлі санкцій США. Відбулося різке зниження курсу рубля. Втрати російських олігархів досягли $16 млрд. Найбільше втратив бізнесмен Олег Дерипаска – $2 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: