Курченка шукатимуть по всьому світу – Денисюк

Читать на русском

Генеральна прокуратура оголосила бізнесмена і власника групи компаній «Східно-європейська паливно-енергетична компанія» Сергія Курченка в міжнародний розшук.

«Прокуратурою оголошено про підозру голові наглядової ради компанії «СЄПЕК» Курченку, який оголошений у міжнародний розшук», - заявив начальник Головного управління ГПУ із захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності Олексій Денисюк, пише «Слово і Діло» з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, Генпрокураторою в березні відкрито кримінальне провадження проти посадових осіб акціонерних товариств «Укргазвидобування», «Укрнафта» і «Чорноморнафтогаз» за фактом розтрати державних коштів при закупівлі скрапленого газу. «Сума збитків для держави від діяльності з продажу скрапленого газу склала більше 1 млрд грн», - додав він.

Денисюк повідомив, що в цій справі обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою одному з керівників учасників схеми та керівнику однієї з банківських установ.

Він також розповів, що на даний момент, завдяки реакції прокуратури, перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» погашено вже 300 млн гривень боргу з 34 млрд гривень.

Нагадаємо, 18 квітня прем'єр-міністр України повідомив, що закриття тіньових митних схем, які використовувалися підприємствами Сергія Курченка при ввезенні нафтопродуктів, дозволило додатково мобілізувати до держбюджету майже мільярд гривень.

Як повідомлялося раніше, в рамках розслідування незаконної діяльності групи компаній, що входять до «СЄПЕК» Курченка, відкрито 11 кримінальних проваджень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: