На кір в Україні захворіли дев'ять тисяч осіб

Читать на русском
З початку року в Україні на кір захворіли 9091 особа. П'ять дорослих і двоє дітей померли від ускладнень, викликаних цією хворобою.

З початку року в Україні на кір захворіли 9091 особа. П'ять дорослих і двоє дітей померли від ускладнень, викликаних цією хворобою.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я у вівторок, 3 квітня.

Стало відомо, в якій області найбільше людей захворіло на кірСитуація із захворюваністю на кір в Україні стабілізувалася. Впродовж 19-25 лютого на кір в Україні захворіли майже 800 людей. Це на 5 відсотків менше, ніж минулого тижня.

Найбільше людей захворіли на кір в Івано-Франківській (1807), Закарпатській (1607), Одеській (1207), Чернівецькій (855), Львівській (870) областях. Найменша кількість випадків захворювання спостерігається в Луганській (4), Сумській (5), Харківській та Чернігівській (по 12), Херсонській (18) областях.

За останній тиждень захворіли 699 осіб: 331 доросла людина та 368 дітей.

У МОЗ зазначили, що з вакциною від кору проблем немає. Створено резерв у 304 тисячі доз. Чергова партія вакцин буде поставлена ​​в Україну вже в поточному місяці.

Раніше повідомлялося, що в Житомирі захворіли на кір понад 20 військових. Бійці Нацгвардії потрапили в лікарню з жаром і висипом. Всі вони не мали щеплень проти кору.

Також у військовій прокуратурі уточнили інформацію про кір серед бійців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: