Українка отримала мільйонний штраф за єврономери

Читать на русском
Харків'янка Ганна Кривуць повинна буде виплатити 1,756 млн гривень штрафу за користування автомобілем з іноземною реєстрацією без проведення його митного оформлення.

Харків'янка Ганна Кривуць повинна буде виплатити 1,756 млн гривень штрафу за користування автомобілем з іноземною реєстрацією без проведення його митного оформлення.

Як інформує «Слово і Діло», про це сказано в офіційній відповіді Головного управління ДФС у Харківській області на запит журналістів, повідомляють у п'ятницю, 13 квітня, Українськi новини.

Ніна ЮжанінаНародний депутат України
Южаніна заявила, що за тиждень буде зареєстрований законопроект щодо розмитнення іномарокСказано 7 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

У документі наголошується, що у квітні 2017 року Кривуць через автомобільний пункт пропуску Гоптівка - Нехотєєвка ввезла на територію України автомобіль Mercedes-Benz CLK 320 з державними реєстраційними знаками Литви в митному режимі тимчасового ввезення.

У листопаді 2017 року до Управління ДФС у Харківській області надійшов лист Управління патрульної поліції в Харкові, в якому повідомлялося про факти систематичного користування громадянкою Кривуць автомобілем Mercedes-Benz CLK 320 с єврономерами.

«Громадянка Кривуць неодноразово затримувалася співробітниками поліції в Харкові у зв'язку з порушеннями нею правил дорожнього руху», - йдеться в тексті.

Автори листа також зазначають, що Кривуць 28 грудня 2017 року відмовилася від дачі пояснень за фактом користування автомобілем.

Скільки іномарок на єврономерах їздить Україною та чим вони небезпечніЯкі проблеми пов'язані з нелегальними іномарками та скільки їх потрапило до країни в 2017-2018 роках, розбирались аналітики Слова і Діла.

У зв'язку з цим 5 квітня Харківська митниця ДФС винесла постанову, у якій Кривуць була визнана винною в порушенні митних правил за ст. 485 Митного кодексу, на неї наклали штраф у розмірі 300% невиплачених платежів, або 1,756 млн гривень.

Раніше ДФС повідомляла, що в Україні їздять 250 тисяч незаконних «євроблях».

А прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що власники автомобілів з європейськими номерами повинні платити ввізне мито.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: