Гройсман визначився, як бути з розмитненням авто на єврономерах

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що власники автомобілів з європейськими номерами мають сплачувати ввізне мито.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що власники автомобілів з європейськими номерами мають сплачувати ввізне мито.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це голова уряду розповів в інтерв'ю виданню «Новий час».

Ніна ЮжанінаНародний депутат України
Южаніна заявила, що за тиждень буде зареєстрований законопроект щодо розмитнення іномарокСказано 7 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Я вважаю, що всі мають бути в рівних умовах. І думаю, що всі повинні розмитнювати автомобілі за правилами, які є для всіх однаковими», — сказав Гройсман, допустивши ймовірність перегляду ввізних ставок.

Прем'єр також додав, що зараз в Україні на автомобілях з європейської реєстрацією їздить багато добропорядних людей. При цьому Гройсман зазначив, що власники таких авто вчиняють чимало злочинів, наїздів і вбивств.

«І знайти винуватців неможливо. Такі машини треба реєструвати, правильно адмініструвати», — підкреслив глава уряду.

Розмитнення авто на єврономерах: досвід Молдови та вибір УкраїниГолова комітету ВР з питань податкової і митної політики заявила, що не можна дозволити розмитнення євроблях за безцінь. Детальніше про розмитнення розповіли експерти.

Гройсман зазначив, що Кабмін розробив законопроект, в якому регламентується реєстрація автомобілів з єврономерами, щоб було можливо ідентифікувати власників такого транспорту.

Прем'єр також висловив переконання, що «це буде хорошим кроком для легалізації тих, хто кермує цим транспортом».

Як раніше повідомлялося, станом на кінець листопада 2017 року в Україні перебувало 294,6 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: