Україна та Румунія знайдуть компроміс у питанні освіти меншин

Читать на русском
Київ і Бухарест домовилися про необхідність пошуку компромісу в суперечці навколо освіти меншин.

Київ і Бухарест домовилися про необхідність пошуку компромісу в суперечці навколо освіти меншин.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві МЗС за підсумками зустрічі заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара з державним секретарем міністерства закордонних справ Румунії Денуцем Некулееску.

Юристи, журналісти та фізруки. Яку освіту здобули нардепи VIII скликанняУ Верховній Раді VIII скликання найбільше економістів, юристів, інженерів, але зустрічаються бухгалтери, екологи, вчителі фізкультури й навіть є один трудовик.

Відзначається, що Україна і Румунія погодилися з необхідністю пошуку компромісних підходів в питанні забезпечення освітніх прав румунської меншини в Україні та української меншини в Румунії.

Боднар повідомив румунському колезі про хід імплементації положень Закону України «Про освіту» та актуальні питання захисту прав представників національних меншин в Україні.

Сторони також обговорили комплекс питань українсько-румунських відносин, розвиток політичного діалогу з акцентом на тематику загальноєвропейської і регіональної безпеки, а також культурно-гуманітарну проблематику.

Уряд Румунії вважає за необхідне продовження діалогу з Україною в багатосторонньому форматі, зокрема в НАТО, незважаючи на невирішену суперечку по ст.7 закону «Про освіту».

Нагадаємо, на відміну від Румунії, Угорщина блокує подальше зближення України з НАТО і ЄС. Про те, яким буде новий курс читайте про перемогу Орбана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: