ОБСЄ повернеться до старого методу моніторингу на Донбасі

Читать на русском
Місія ОБСЄ знову почне моніторити ситуацію в Донецькій і Луганській областях за допомогою безпілотників.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні відновлює моніторинг ситуації на Донбасі за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляється на офіційному сайті місії, пише «Слово і Діло».

Держприкордонслужба отримала п'ять безпілотниківДержприкордонслужба отримала 5 безпілотних авіаційних комплексів, які були придбані прикордонним відомством у рамках Державного оборонного замовлення.

Як зазначається, СММ ОБСЄ використовує безпілотники та інші технічні засоби для подолання перешкод, створених сторонами на моніторинг ситуації з безпекою на сході України.

«Використання таких технологій, як далекі БПЛА, дозволяє СММ більш уважно стежити за ситуацією, особливо в районах, які важкодоступні наземним патрулям або ж де наші спостерігачі обмежені в діях, знаходяться під загрозою», - сказав перший заступник керівника ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

Він також очікує, що сторони не втручатимуться в роботу безпілотників спостерігачів і не будуть їх збивати чи перехоплювати.

ОБСЄ використовуватиме на Донбасі БПЛА Camcopter S-100. Вони мають дальність у понад 160 кілометрів і можуть працювати вночі, коли мобільне наземне патрулювання обмежене з міркувань безпеки.

Нагадаємо, стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B Global Hawk у суботу, 24 березня, здійснив розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі.

Також ОБСЄ зафіксувала 330 вибухів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: