У Кремлі відповіли на ракетні погрози Трампа

Читать на русском
У МЗС РФ відреагували на заяву президента США Дональда Трампа щодо намірів завдати ракетного удару по Сирії.

У МЗС РФ відреагували на заяву президента США Дональда Трампа щодо намірів завдати ракетного удару по Сирії.

Як інформує «Слово і Діло», офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що ракети слід запускати в бік «терористів».

Поділ Сирії на частини: до чого призведе нова хіматака в Думі?7 квітня в сирійській Думі сталася нова хімічна атака. Загинули щонайменше 150 людей. РФ заблокувала резолюцію Радбезу ООН. Оцінили останні трагічні події експерти.

«Розумні ракети» мають летіти в бік терористів, а не законного уряду, який кілька років бореться з міжнародним тероризмом на своїй території», – написала Захарова на своїй сторінці в Facebook.

У Росії також припускають, що американські ракети «знищать усі докази застосування хімзброї на землі, й тоді міжнародним експертам вже не буде чого шукати».

Сьогодні президент США Дональд Трамп пригрозив Росії ракетним ударом по території Сирії.

«Приготуйся, Росіє, тому що вони прийдуть, славні й нові, й «розумні!» (ракети – ред.). Ви не маєте бути партнерами з тваринами, які вбивають газом, вбивають своїх людей і насолоджуються цим!», – написав Трамп у Twitter.

Нагадаємо, вранці 11 квітня посол Росії в Лівані Олександр Засипкін заявив, що Москва залишає за собою право збивати ракети, випущені в бік Сирії. Своєю чергою Європейська організація з безпеки повітряної навігації (Євроконтроль) попередила авіакомпанії про ризик можливих авіаційних і ракетних ударів по Сирії.

Раніше Дональд Трамп пообіцяв «швидку відповідь» на хімічну атаку в Думі (Сирія), унаслідок якої загинули щонайменше 70 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: