ОЗХЗ розпочала розслідування хімічної атаки в Сирії

Читать на русском
Генеральний директор Організації із заборони хімічної зброї Узюмджю висловив серйозну стурбованість у зв'язку з повідомленнями про застосування хімзброї в сирійському місті Дума.

Генеральний директор Організації із заборони хімічної зброї Узюмджю висловив серйозну стурбованість у зв'язку з повідомленнями про застосування хімзброї в сирійському місті Дума.

Про це в понеділок, 9 квітня, повідомляється на сайті організації, пише «Слово і Діло».

Росія випробувала в Сирії понад дві сотні зразків зброїРосія випробувала в Сирії 210 зразків зброї. За словами Шойгу, Сирія дала величезний досвід Збройним силам РФ.

За його словами, Місія із з'ясування фактів (FFM) знаходиться в процесі збору інформації з усіх можливих джерел, щоб визначити, чи мало місце застосування хімічної зброї.

За даними ЗМІ, в компетенцію експертів не входить виявлення країн або осіб, відповідальних за здійснення хіматаки.

У той же час, голова російського МЗС Сергій Лавров заявив, що місце можливої хіматаки відвідали військові фахівці з Росії, а також представники сирійського суспільства Червоного Півмісяця, яке, за його словами, «користується дуже гарною репутацією у міжнародних організацій».

«Вони там не виявили жодних слідів застосування хлору або застосування іншої хімічної речовини проти мирних громадян», - цитує Лаврова Інтерфакс.

Раніше ЗМІ повідомили, що внаслідок застосування токсичного газу в сирійському місті Дума загинули 70 осіб. США поклали на Росію відповідальність за застосування сирійською армією хімічної зброї. Кремль вважає це провокацією.

Як відомо, президент США Дональд Трамп погодився залишити американських військових в Сирії на «трохи довше» часу, щоб здобути остаточну перемогу над терористами Ісламської держави.

Також Трамп заморозив виділення 200 мільйонів доларів на відновлення Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: