Рівень демократії в Україні знизився вперше з 2014 року – Freedom House

Читать на русском
В Україні вперше з початку конфлікту на Донбасі зареєстрований спад показників демократичних процесів.

В Україні вперше з початку конфлікту на Донбасі зареєстрований спад показників демократичних процесів.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в щорічній доповіді організації Freedom House під назвою Nations in Transit 2018 Confronting Illiberalism, оприлюдненій у середу, 11 квітня, пише «Голос Америки».

Клімкін: демократична та європейська Україна є невід'ємною частиною стабільності в ЄвропіМіністр закликав Європейський Союз до більш амбітних і стратегічних цілей у розбудові відносин з Україною.

Зазначається, що з продовженням конфлікту на сході країни українські політики користуються почуттями патріотизму, щоб нападати на неурядові організації та журналістів, звинувачуючи їх у підриві військових зусиль.

«Напади на громадянське суспільство й політичних опонентів підірвали рушійну силу процесу реформ в Україні», – зазначив директор проекту Країни в перехідному періоді Нейт Шенкан.

Він вказав на те, що, хоча реформи з децентралізації тривають, інші ключові пріоритети, в тому числі заходи з боротьби з корупцією, зайшли в глухий кут. За словами Шенкана, вікно можливостей для України не закрилося, але воно звузилося.

«Звинувативши неурядові організації та журналістів в антинаціоналізмі, політики намагаються виключити легітимні голоси з публічних дебатів лише тому, що вони критикують уряд», – додав він.

Раніше міжнародна правозахисна організація Freedom House у своєму звіті «Свобода в світі 2018» віднесла Україну до категорії частково вільних країн.

Минулого року Freedom House знову визнав Україну частково вільною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: