Клімкін: демократична та європейська Україна є невід'ємною частиною стабільності в Європі

Читать на русском
Міністр закликав Європейський Союз до більш амбітних і стратегічних цілей у розбудові відносин з Україною.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час Європейського Форуму Вахау закликав ЄС до більш амбітних і стратегічних цілей у розбудові відносин з Україною.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС.

«Виступаючи перед учасниками Форуму, серед яких – міністри закордонних справ низки європейських держав, члени уряду Австрії, представники експертних кіл, Павло Клімкін наголосив на важливості спільної відповідальності за успіх європейського проекту», - йдеться у повідомленні.

Міністр закликав Європейський Союз до більш амбітних і стратегічних цілей у розбудові відносин з Україною.

«Демократична і європейська Україна є невід'ємною частиною стабільності в Європі», - зазначив Клімкін.

У контексті завтрашнього набуття чинності режиму безвізових поїздок до ЄС міністр наголосив: «Це момент свободи і визнання для українців. Це відчуття приналежності до Європи означає для нас надзвичайно багато».

Коментуючи виклики, які постають перед сучасною Європою, міністр відзначив необхідність тіснішої співпраці для подолання існуючих загроз європейській безпеці.

Клімкін, зокрема, наголосив: «нашим спільним європейським інтересом є, щоб Росія припинила свою політику агресії та порушення міжнародного права». Важливими кроками на цьому шляху має стати виконання Мінських домовленостей і припинення незаконної анексії Криму, підкреслив міністр.

У цьому контексті Клімкін високо оцінив зусилля австрійського головування в ОБСЄ на чолі з чинним головою, федеральним міністром з питань Європи, інтеграції та закордонних справ Австрії Себастіаном Курцом.

На полях Форуму міністр провів низку двосторонніх переговорів з європейськими колегами: Себастіаном Курцом, Комісаром ЄС Йоганнесом Ханом, в.о. Прем’єр-міністра, міністром закордонних справ Сербії Івіцою Дачичем, державним міністром Федеральної землі Баварія у справах Європи Беате Мерк, секретарем уряду Шотландії з питань зовнішніх справ Фіоною Гіслоп.

Раніше Клімкін заявив, що Україна до 2020 року вийде на всі стандарти НАТО.

Також за його словами, українське дипломатичне відомство готове виконати необхідні процедури для запровадження візового режиму з Російською Федерацією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: