На демократію та економіку. Україна отримає від Данії десятки мільйонів євро

Читать на русском
Уряд Данії виділить 65 мільйонів євро на програму підтримки України у сфері дотримання прав людини, демократії та економічного розвитку.

Уряд Данії виділить 65 мільйонів євро на програму підтримки України у сфері дотримання прав людини, демократії та економічного розвитку.

Про це заявив міністр закордонних справ Данії Андрес Самуельсен, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

США закликали Україну подвоїти зусилля в проведенні реформДерждеп США в річницю подій Революції Гідності закликав Україну подвоїти зусилля з проведення реформ.

За його словами, Данія по-сусідськи готова допомогти Україні з дотриманням прав людини, з демократією та формуванням стійкого економічного зростання.

«Я офіційно оголошую про початок нової програми данського сусідства в Україні. Програма передбачає виділення Україні 65 мільйонів євро на роботи в таких галузях, як права людини, демократія та стійке економічне зростання», – заявив Самуельсен.

За його словами, зазначена програма є продовженням тривалого партнерства між Україною і Данією. Тому Україна є однією з усього лише двох пріоритетних країн, які беруть участь у програмі.

«Для Данії і для Європи стратегічно важливим є те, щоб нова Україна отримала успіх у процесі реформ. Для цього їй потрібна міжнародна підтримка», – додав він.

Нагадаємо, фінансова підтримка Німеччини України за 2014-2016 роки становила понад 800 мільйонів євро.

Як відомо, литовське Міністерство закордонних справ виділило 50 тисяч євро на гуманітарну допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: