Freedom House знову визнав Україну частково вільною

Читать на русском
Freedom House склала новий рейтинг рівня свобод, в якому Україна опинилася на 18 місці з 29 посткомуністичних країн за рівнем свободи і назвала її частково вільною.

Freedom House склала новий рейтинг рівня свобод, в якому Україна опинилася на 18 місці з 29 посткомуністичних країн за рівнем свободи і назвала її частково вільною.

Про це сказано в звіті організації, передає «Слово і Діло».

У доповіді Україна отримала рейтинг 4,71. Однак 1 - показник максимальної свободи, а 7 означає повну несвободу. Росія за рівнем Розвитку демократії опинилася між Киргизією та Білорусією, отримавши 6,57 бала. У загальному списку вона на 23-му місці.

Відзначається, що прогрес в Україні з часів Євромайдану не є суттєвим, однак відбулися значні зміни.

«Професійні та енергійні групи громадянського суспільства продовжують чинити тиск на уряд за підтримки США, ЄС і МВФ. У 2016 році парламент провів широкі судові реформи і створив всеосяжну антикорупційну структуру, засновану на кращих практиках ЄС», - йдеться в повідомленні.

Україна опустилася на дев'ять позицій у рейтингу щасливих країнКраїни оцінювали, виходячи з таких показників, як ВВП на душу населення, тривалість життя, можливість розраховувати на когось у скрутний час, сприйняття рівня корупції, поширеність щедрості й наявність свободи у життєвому виборі.

Також повідомляється, що найменш вільними країнами колишнього соцтабору аналітики визнали Узбекистан, а також Туркменістан: обидва отримали по 6,96 бала.

Найбільш вільною виявилася Естонія з показником 1,93.

Під час дослідження оцінювалися такі показники: демократичність уряду, прозорість виборів, розвиток громадянського суспільства, незалежність медіа, незалежність судової системи і рівень корупції.

Цього місяця Україна впала в рейтингу розвитку ООН - цього року вона посіла 84 місце, тоді як минулого звіту посідала 55 місце.

Як повідомлялося, рейтинг України за Індексом людського розвитку нижче Країн Центральної Азії.

Нагадаємо, близько 60% населення України на сьогодні живуть за межею бідності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: