САП програла апеляцію щодо відсторонення заступника міністра оборони

Читать на русском
Служитель Феміди не побачив підстав для відсторонення заступника керівника головного оборонного відомства України.
Ігор Павловський

Підозрюваного детективами НАБУ в причетності до розтрати 149 мільйонів гривень через схеми із закупівлями палива заступника міністра оборони Ігоря Павловського суд залишив на посаді.

Таке рішення ухвалила колегія Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури майже два тижні тому, повідомляє «Слово і Діло».

Суд апеляційної інстанції погодився з рішенням першої інстанції про відсутність переконливих доказів того, що Павловський через обійману посаду може використовувати надані повноваження для створення перешкод досудовому розслідуванню в кримінальному провадженні. Колегія суддів підкреслила, що заступнику міністра оборони повідомили про підозру через рік після початку розслідування, а за цей період встигли допитати всіх свідків, які підпорядковуються Павловському. Таким чином, на думку суддів, доводи детектива про ризики впливу є безпідставними.

Апеляційну скаргу детектива НАБУ та прокурора САП залишили без задоволення. Рішення не може бути оскаржене в касаційному порядку і є остаточним.

Нагадаємо, суд відмовився заарештовувати майно заступника міністра оборони.

Раніше суд також зняв арешт із банківського рахунку «Трейд Коммодіті».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: