САП оскаржила відмову заарештувати майно заступника міністра оборони

Читать на русском
Антикорупційні прокурори таки домоглися арешту деякого майна заступника керівника українського оборонного відомства.
Ігор Павловський

Суд заарештував автомобіль підозрюваного в причетності до схеми розкрадання 149 мільйонів гривень на закупках палива заступника міністра оборони Ігоря Павловського і земельну ділянку його дружини в Одеській області.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва близько двох тижнів тому за результатами розгляду скарги прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Колегія не погодилася з рішенням суду першої інстанції про те, що автомобіль Павловського і земля дружини не підпадає під дію ч. 2 ст. 170 КПК України. На думку суддів, вказане майно необхідно заарештувати, так як щодо заступника міністра оборони можуть застосувати конфіскацію майна як вид покарання.

Так, суд заарештував автомобіль Fiat Tempra 1994 року випуску Павловського і землю його дружини площею в 600 квадратних метрів у Чорноморському Лиманського району Одеської області. Водночас, суд не заарештував iPhone і iPad заступника міністра оборони, так як, за словами прокурора САП, в цьому відпала необхідність.

Нагадаємо, суд відмовився заарештовувати майно заступника міністра оборони.

Пізніше, САП програла апеляцію щодо відсторонення Павловського.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: