Лист до Луценка: Савченко планує повернутися в політику

Читать на русском

Надія Савченко просить генпрокурора Юрія Луценка та омбудсмена Людмилу Денісову надати їй   можливість здійснювати депутатську, громадську та політичну діяльність.

Народний депутат Надія Савченко, яка перебуває під арештом у слідчому ізоляторі СБУ, просить генерального прокурора Юрія Луценка та омбудсмена Людмилу Денісову надати дозволи на її побачення з офіційними помічниками-консультантами.

Скан-копію звернень оприлюднила прес-служба Савченко на її сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що народний депутат «вимагає надання їй можливості здійснювати депутатську, громадську й політичну діяльність».

«Для цього звернулася до омбудсмена та генпрокурора з відповідними зверненнями про надання дозволу на побачення з офіційними помічниками-консультантами», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Зокрема, в клопотанні Денісовій Савченко називає своє ув'язнення «незаконним і упередженим» і заявляє, що воно заважає їй здійснювати повноваження народного депутата, зокрема працювати зі зверненнями громадян і здійснювати «парламентську роботу». Тому вона просить дозволу на побачення з консультантами Тетяною Проторченко, Тетяною Сапсай та Іриною Юзик.

У зверненні до Луценка Савченко нагадує йому про час, коли політик був поміщений до в'язниці, а згодом помилуваний указом на той час президента Віктора Януковича.

Як повідомлялося, правоохоронці провели обшук у столичній квартирі народного депутата Надії Савченко.

Савченко провалила обіцянку пройти поліграф, щойно в неї з'явиться така нагодаНеодноразово заявляючи про те, що вона готова надати свідчення із застосуванням детектора брехні, Савченко відмовилася пройти експертизу з поліграфом.

Пізніше стало відомо, що слідчі Служби безпеки України під час обшуку в квартирі народного депутата Надії Савченко вилучили її нагородний пістолет і патрони до нього.

Раніше повідомлялося, що в четвер, 5 квітня, допит народного депутата Надії Савченко на поліграфі не відбувся, але була проведена психофізіологічна експертиза.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності й надала дозвіл на її затримання та арешт.

Незабаром суд помістив політика під варту до 20 травня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: