Кабмін схвалив посилення покарання за порушення виборчого законодавства

Читать на русском
Кабінет міністрів України схвалив зміни до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства.

Кабінет міністрів України схвалив зміни до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства.

Відповідне рішення Кабмін схвалив на засіданні в середу, 11 квітня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Яку відмазку придумають, щоб загальмувати виборчу реформуВ Україні планують провести виборчу реформу та ухвалити кодекс із відкритими списками. Такі плани в нардепів на поточну сесію. Оцінили перспективи експерти.

Зокрема, штрафи за передвиборчу агітацію особою, участь якої в ній заборонена законом, агітацію поза встановленими законом термінів, агітацію у формах із застосуванням засобів, які суперечать Конституції або законам України, збільшуються в межах від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів.

Щодо службових і посадових осіб штрафи будуть збільшені в межах від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів.

Агітація, яка супроводжується наданням виборцям грошей, товарів, послуг, пільг спричинить за собою штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів. Умисне розголошення виборцем результатів голосування шляхом їх демонстрації в приміщенні для голосування – від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів. Знищення виборцем свого бюлетеня, винесення його за межі приміщення для голосування – від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів.

Раніше стало відомо, що Кабмін розширить перелік безкоштовних ліків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: