Бойовики вимагають плату за швидкий перетин лінії розмежування

Читать на русском
У Держприкордонслужбі України повідомили, що бойовики встановили розмір плати за швидкий перетин лінії розмежування.

Бойовики вимагають плату у громадян за прискорений перетин лінії розмежування з території, непідконтрольної Україні.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України, пише Слово і Діло.

«Останнім часом спостерігається нерівномірність пасажиропотоку через КПВВ, особливо «Новотроїцьке». Громадяни прибувають значними партіями раз на півгодини-годину на особистому автотранспорті і в автобусах. Самі подорожуючі зазначають, що таку ситуацію створюють представники НЗФ: за пришвидшення руху вони вимагають плату», - йдеться у повідомленні.

Уточняється, що про таку ж ситуацію громадяни, які вимушено лишаються на тимчасово окупованій території, пишуть у соцмережах.

«Громадяни описують «такси» бойовиків за пришвидшений проїзд та умови, в яких доводиться перетинати лінію зіткнення», - зазначають у ДПСУ.

Зокрема, у повідомленнях зазначається, що водії маршрутних автобусів, які курсують через КПВВ, «діляться з «прикордонниками ДНР» - 1000 рублів з маршрутки та 50 - за кожного пасажира».

Українські прикордонники затримали судно РФУ неділю, 25 березня, українські прикордонники в Азовському морі затримали риболовецьке судно-порушник під прапором Російської Федерації.

Прикордонники пояснюють, що перед Великодніми святами пасажиропотік стає більш інтенсивним.

«Українські прикордонники неодноразово стикалися з ситуаціями, коли незадовго до закриття КПВВ з тимчасово окупованої території прибувала значна кількість громадян. У разі потреби збільшується кількість прикордонних нарядів, аби громадяни мали змогу швидше перетнути лінію розмежування і не лишилися у «сірій зоні» після закриття КПВВ», - зазначили у прикордонній службі.

Раніше повідомлялось, про черги у зоні АТО на пунктах пропуску.

У штабі АТО відзначили, що за минулу добу, 6 квітня, бойовики 42 рази обстріляли позиції сил АТО, 2 військових поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: