Великдень на Донбасі: 35 обстрілів, є поранені

Читать на русском
Минулої  доби російсько-окупаційні війська здійснили 35 обстрілів позицій українських захисників застосувавши при цьому озброєння заборонене Мінськими угодами.

Минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 35 обстрілів позицій українських захисників застосувавши при цьому озброєння заборонене Мінськими угодами.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 8 квітняСитуація на сході країни станом на 06:00 8 квітня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Зокрема, на луганському напрямку із заборонених 120 мм мінометів, а також мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів агресор обстрілював українські укріплення поблизу Луганського. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї вогонь вівся по захисниках Світлодарська. Також гранатомети окупанти застосували неподалік Кримського та Валуйського.

На донецькому напрямку з гранатометів та стрілецької зброї агресор вів вогонь по укріпленнях ЗСУ поблизу Водяного, Лебединського, Богданівки, Кам’янки, Пищевика та Широкиного. Крім цього, в районі Богданівки ворог застосував озброєння БМП, неподалік Водяного, Гнутового та Пищевика – великокаліберні кулемети, по захисниках Авдіївки, Павлополя, Талаківки та Шахти «Бутівка» – стрілецьку зброю, а по оборонцях Широкиного – вівся снайперський вогонь.

Внаслідок бойових дій п’ятеро українських воїнів отримали поранення.

У штабі АТО запевнили, що постраждалих захисників оперативно доправлено до лікувальних закладів та надано необхідну медичну допомогу.

Нагадаємо, стало відомо, хто готовий ввести миротворців на Донбас.

Раніше МінТОТ озвучив витрати на розмінування Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: