З'ясувалося, скільки українців уже підписали декларації з лікарями

Читать на русском
З 2 квітня українці вже почали обирати собі лікаря - терапевта, педіатра або сімейного лікаря. Скільки українців підписали декларацію за перший тиждень?

В Україну 2 квітня стартував перший етап медреформи. За перший тиждень програми «Лікар для кожної сім'ї» понад 150 тисяч українців знайшли лікарів, з якими підписали декларації.

Про це в Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає «Слово і Діло»

«З 2 квітня вже понад 150 тисяч українців знайшли лікарів, з якими підписали декларації. Сподіваюся, що для своїх пацієнтів всі вони стануть тими довіреними фахівцями, до яких хочеться звертатися протягом життя по більшості питань щодо здоров'я», - заявила вона.

Вона уточнила, що кампанія по вибору лікаря почалася у всіх областях України.

За її словами, медустанови поступово підключаються до електронної системи охорони здоров'я - на 4 квітня в системі вже 63% комунальних установ, які надають первинну медичну допомогу.

Медична реформа в Україні: час обирати сімейного лікаряОдин з етапів медичної реформи в Україні стартує з 1 квітня та дає можливість кожному з нас обрати сімейного лікаря. Ми розібралися, скільки загалом має відбутися змін у медичній галузі та коли вони мають завершитися.

«Всі ми вперше працюємо з таким масштабним завданням, тому в деяких регіонах на початку виникли труднощі. Так, у Львові та Дніпрі старт кампанії був відкледений. Ми уважно стежимо за ходом кампанії і допомагаємо вирішувати локальні питання. У п'ятницю у Львові почали підписувати декларації. У Дніпре найближчим часом заклади також відновлять підписання декларації», - повідомила в.о. міністра.

При цьому, Супрун наполягла, що неприпустимо тиснути на пацієнтів, щоб вони підписували декларацію виключно зі своїм дільничним лікарем.

«Кожен українець є вільним у виборі свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, де б він не був зареєстрований», - зазначили в МОЗ.

«Відмовити в підписанні декларації можуть тільки з двох причин: заклад ще не підключено до електронної системи охорони здоров'я; всі лікарі медичного закладу набрали оптимальну кількість пацієнтів» - нагадала Супрун.

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун запевнила, що в 2018 році відбудеться повна зміна первинної ланки медичної допомоги.

Детальніше про те, з яких етапів складається реформа, - на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: