Комітет Ради рекомендував звільнити Супрун: реакція соцмереж

Читать на русском

Уляну Супрун рекомендував звільнити з посади в. о. голови МОЗ профільний комітет Верховної Ради.
Уляна СупрунСлово і Діло

Комітет Верховної Ради рекомендував Кабінету міністрів звільнити Уляну Супрун з посади виконувачки обов'язків міністра охорони здоров'я.

Причиною зазначене «гостре суспільне напруження, яке виникло в зв'язку зі зривом програми державних закупівель ліків у 2016 році, що має ознаки службової недбалості»_.

«Слово і Діло» з'ясовувало, як на рішення комітету відреагували в соціальних мережах.

«Цікаво, кого Банкова хоче поставити замість Супрун? Прізвище точно є, тому що в нас не зачищають посади просто так. У нас зачищають під когось», – вважає Олександр Равчев.

«Кажуть, що відставка Супрун і Данилюка, а також Насалика – ультиматум Банковій і БПП Гройсману. Мовляв, або вони йдуть, або ти. Насалика зрозуміло навіщо – на його місце активно тулять «юне дарування» Вовка. Супрун і Данилюк – реально два останніх «незручних» міністри, готових проводити реформи», – написала журналістка Катерина Венжик.

«Багато хто не розуміє. Якщо не вдасться Супрун і команді, яка з нею, то взагалі нічого не вдасться в цій країні з Європою. Йдеться про те, що купа освічених, принципових людей намагаються розгребти радянський інститут медицини. І привести його хоч до якогось цивілізованого стану», – написав політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

«У Міністерстві охорони здоров'я робота йде системна – й відразу повстають проти міністра. Що ж це таке, приїхала іноземка й не дає їм жити звичним життям. Звільнити її. Всім же відомо, що українська медицина – найкраща в світі, а українська освіта – найкраща в світі. Не те що в цих америках. Не можна дати світовій закулісі зіпсувати нашу медицину. І головне – не можна прибирати людей, які роками керували нашою медициною, адже всім відомо, що весь цей час тут керували чесні й безкорисливі люди. Справжні патріоти. І якщо Супрун дозволяє собі поставити під загрозу українську скріпу, корупційну солідарність, то не місце їй в українському уряді. На думку українських депутатів», – написав Сергій Фурса/

«Може, не відставку, а посадку? Тому що сенсу не буде, поки в нас можна буде спокійно прийти до влади, напаскудити-розвалити-награбувати, після чого спокійно втекти на Канари», – вважає журналіст Юрій Лукшиц.

Нагадаємо, Уляна Супрун подала е-декларацію за 2017 рік, в якій задекларувала 357 тисяч 375 гривень доходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: