Відставки в уряді: хто з міністрів у зоні ризику?

Читать на русском
Василь Моканполітолог

Очевидно, що кадровий пакет розглядається. В Кабміні є щонайменше п’ять позицій, які перебувають у зоні ризику.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Мокан, оцінюючи ймовірні кадрові зміни в уряді в передвиборчий рік.

«У Кабміні можливі кадрові зміни. Є міністри, які самі подавали у відставку, – Стець та Кутовий, тобто Міністерство інформполітики та Міністерство аграрної політики. Заміни наразі немає. Щодо Мінагрополітики, то прем’єра цілко би влаштував перший заступник, який був би його людиною й керував міністерством», – зазначив Мокан.

Щодо Мінінформполітики, то навіть розглядають варіант, що все залишиться як є, додав політолог.

За його словами, в зоні ризику перебуває міністр фінансів Олександр Данилюк.

«Він потрапив у немилість певних представників оточення президента», – уточнив експерт.

«Також у зоні ризику, причому ще з моменту призначення, міністр енергетики Ігор Насалик. Насправді, в цій галузі є протистояння, адже залучені дуже багато гравців. Нещодавно навіть відбулося звільнення заступника Насалика. Тому все досить неспокійно для міністра», – пояснив Мокан.

Безумовно, давно в зоні ризику Уляна Супрун, тому що насправді ані медичний персонал, ані профільний комітет не підтримують діяльність Супрун на посаді в. о. міністра, продовжив політолог.

Як змінювалися політичні вподобання українців протягом рокуАналітики Слова і Діла порівняли дослідження чотирьох соціологічних центрів, які вивчали електоральні настрої українців з грудня 2016 до грудня 2017 року.

«Відповідно, її інтереси лобіює певне коло американців та особисто прем’єр. Оскільки медична реформа вже проголосована й викликає багато зауважень, постанова про звільнення Супрун має шанси бути не лише розглянутою, але й проголосованою», – підкреслив він.

Однак питання в тому, кого призначити замість них, наголосив експерт.

«Саме цей момент може стати вирішальним і відтермінувати заміну кадрів у нинішній владі. Тому що заяви Кутового й Стеця написані давно, але немає адекватних замін», – пояснив політолог.

«Зараз ідуть кулуарні торги та перемовини між БПП та НФ щодо складу ЦВК, при тому не просто щодо складу, а щодо того, хто має очолити цей орган, в якій пропорції будуть представлені фракції», – резюмував Василь Мокан.

Нагадаємо, комітет ВР підтримав відставку Супрун. Як на рішення комітету відреагували в соціальних мережах – у нашому огляді.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, як змінювалися політичні вподобання українців протягом року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: