Британія відмовилася видати візу племінниці Скрипаля - ЗМІ

Читать на русском
Влада Великобританії відмовила племінниці британського агента і колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля Вікторії у візі.

Влада Великобританії відмовила племінниці британського агента і колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля Вікторії у візі.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив телеканал ВВС з посиланням на джерело в уряді королівства.

Скрипаль відмовилася від допомоги посольства РФДочка екс-подвійного агента Сергія Скрипаля Юлія, яка вийшла з коми, відмовилася від запропонованої допомоги з боку посольства Російської Федерації.

«Джерело в уряді повідомило, що Вікторії Скрипаль було відмовлено у візі в рамках встановлених процедур», - йдеться в матеріалі на сайті каналу.

При цьому сама жінка заявила «Інтерфаксу», що вона нічого не знає про відмову у візі і що британське посольство не контактувало з нею кілька днів.

Раніше Вікторія заявляла про сумніви в тому, що вона зможе отримати дозвіл на в'їзд до Британії. Жінка також говорила про те, що хотіла б «полетіти туди і забрати Юлію, хоча б Юлію».

Вікторія є племінницею британського агента і колишнього співробітника Головного розвідувального управління (ГРУ) Сергія Скрипаля. Він разом з дочкою Юлією був отруєний в місті Солсбері 4 березня. Лондон звинуватив Росію в причетності до інциденту. За словами прем'єр-міністра королівства Терези Мей, речовина, якою отруїли Скрипаль, могла бути вироблена в РФ.

Москва неодноразово відкидала звинувачення в причетності до «справи Скрипаля», відзначаючи їхню абсурдність. Голова російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров не виключав причетності Британії до інциденту.

Раніше 6 квітня стало відомо, що стан Сергія Скрипаля більше не оцінюється як критичний, він отямився. Юлія Скрипаль отямилася 29 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: