Хабар детективу НАБУ: Альперіну повернули заставу в 21 мільйон гривень

Читать на русском
У справі про пропозицію хабара керівнику головного підрозділу детективів Антикорупційного бюро повернули заставу підозрюваному.

Підозрюваному слідчими Генеральної прокуратури в пропозиції хабара керівнику головного підрозділу детектива НАБУ Андрію Калужинському бізнесмену Вадиму Альперіну повернули заставу в 20,8 мільйона гривень, яка була внесена до зменшення її розміру.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання адвоката підозрюваного про повернення застави, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат вказував, що Альперіним була внесена застава в розмірі 20,8 млн грн, розмір якої визначили рішенням Печерського райсуду Києва як альтернативу запобіжному заходу у вигляді тримання під вартою.

Згодом Апеляційний суд Києва розглянув скаргу адвоката підозрюваного про безпідставність визначення такої суми застави. Колегія суддів погодилася з доводами захисту й зменшила заставу до 140,9 тис. грн, які Альперін вніс.

Таким чином, адвокат просив повернути раніше внесену суму застави в 20,8 млн грн, оскільки відповідне рішення Печерського райсуду Києва було скасоване Апеляційним судом.

Суд задовольнив клопотання й повернув заставу.

Нагадаємо, в Апеляційному суді пояснили, чому зменшили розмір застави для Альперіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: