В Апеляційному суді пояснили, чому зменшили розмір застави для Альперіна

Читать на русском
У столичному Апеляційному суді вважають, що резонансність події й особистість Вадима Альперіна не є підставою для застави великого розміру.

Суд зменшив заставу з 20,8 мільйона гривень до 140,9 тисячі гривень для підозрюваного в пропозиції хабара детективу НАБУ бізнесмена Вадима Альперіна через відсутність підстав визначення застави в такому розмірі.

Про це йдеться в ухвалі колегії суддів Апеляційного суду міста Києва від 22 січня, повідомляє «Слово і Діло».

У рішенні наголошується, що старший слідчий Генеральної прокуратури просив взяти під варту Альперіна з альтернативою застави в 50 млн грн і обґрунтовував такий розмір винятковістю цього випадку, резонансом події та особистістю підозрюваного. У клопотанні було також зазначено, що Альперін є громадянином Ізраїлю й може переховуватися від слідства, а пропозиція хабара у 800 тисяч доларів свідчить про матеріальний стан підозрюваного й можливость підкупу свідків.

Колегія відзначила, що резонанс події жодним чином не може служити підставою для визначення застави в розмірі, що перевищує рамки, встановлені законом. Суд додав, що також при визначенні розміру застави до уваги може братися розмір збитку, завданий підозрюваним, проте в зазначеному провадженні шкода не заподіяна.

Крім того, суд узяв до уваги факт, що Альперін має низку захворювань і неодноразово перебував на стаціонарному лікуванні. До того ж він одружений і має на утриманні доньку.

Нагадаємо, ГПУ отримала доступ до телефонів фігурантів у справі Альперіна.

Раніше ГПУ спільно з НАБУ затримала Альперіна за підозрою в пропозиції хабара. Згодом журналіст «Слова і Діла» з'ясував, за закриття якої справи Альперін нібито пропонував детективу $800 тисяч хабара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: