У Києві спалах кору серед курсантів-криміналістів – ЗМІ

Читать на русском
За даними ЗМІ, керівництво Інституту кримінально-виконавчої служби нібито заборонило оприлюднювати інформацію про спалах захворюваності.

На початку тижня стався спалах кору серед курсантів 4-го курсу Інституту кримінально-виконавчої служби в Києві.

Як повідомили ТСН джерела, керівництво Інституту не розмістило хворих курсантів на карантин. Студенти, які захворіли, продовжували жити в гуртожитку разом з усіма, пише «Слово і Діло».

У Житомирі більш ніж 20 нацгвардійців захворіли на кірСтаном на 30.03.2018 року в лікарнях Житомира залишаються на лікуванні 9 із 21 військовослужбовця Нацгвардії.

Станом на 4 квітня повідомлялося про шістьох хворих із підтвердженим діагнозом «Кір». Ще декілька курсантів мали високу температуру – до 39 градусів. 5 квітня до гуртожитку одному з хворих викликали швидку допомогу.

Крім того, джерела повідомили, що керівництво нібито залякувало курсантів, щоб вони не виносили інформацію про спалах кору за межі навчального закладу.

«Останній поверх гуртожитку, п’ятий, на якому живуть хворі на кір, повністю перекрили. Влаштували такий собі карантин, але там разом із хворими живуть і здорові люди. Перекрили від спільного доступу, тобто вони не можуть виходити через центральний вхід. Їм виділили окремий вихід – аварійний, через який вони все одно ходять на навчання. Також для їхнього курсу зробили окремий час для сніданку, обіду та вечері, й вони тепер окремо від усіх їдять і приймають душ в інші години», – розповіло джерело.

Бойовики на Донбасі хворіють на кір – штаб АТОЕпідемія кору загрожує тимчасово захопленим районам Луганської та Донецької областей. Російські окупаційні адміністрації РФ, які управляють тимчасово окупованими районами, приховують спалахи інфекційних захворювань у лавах окупантів.

Після розголошення інформації на сайті Державної кримінально-виконавчої служби з'явилося повідомлення про виявлення сімох осіб з ознаками захворювання на кір.

«Всі захворілі курсанти завчасно мали відповідну вакцинацію, за їхнім зверненням надана кваліфікована медична допомога, четверо осіб шпиталізовані до медичних закладів, інші троє, які мають легку форму захворювання, перебувають під медичним наглядом за місцем проживання. Курсанти, які контактували з хворими, щодня оглядаються медпрацівниками», – йдеться в повідомленні.

Також у ДКВС наголосили, що хворі особи за місцем дислокації не перебувають.

Раніше стало відомо, що з початку року в Україні на кір захворіла 9091 особа.

П'ятеро дорослих і двоє дітей померли від ускладнень, викликаних цією хворобою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: